Borgward world meeting Bremen 2016

Hej,

Så har vi varit i Bremen Per Anders, Isabella Henriksson Ewa och Claes Jägevall. Totalt var vi sex bilar, Dalarna, Uppland och Skåne

Det har varit en  fantastisk upplevelse att deltaga  med de andra 400 Borgward byggda bilarna i Bremen Waterfront. Nu utvidgas även Borgward med tre stycken nya Prototyper av Borgward BX7, totalt finns det åtta stycken som testas i Tyskland.

Vi tog båten till Kiel från Göteborg och körde minder vägar genom  byar och städer norr om Hamburg. En upplevelse var att åka färja på Elbe.

Vi var i Bremen hela Kristihimmelfärdshelgen och deltog i trevliga arrangemang tillsammans med Christian Borgward som är visionär  i ” Borgward is back”.

Lördag kväll var en stor fest kväll med tal från Monica Borgward. Hela nuvarande familjen Borgward var representerad vi fler bord framför oss. Tvärsöver dansgolvet satt flertalet journalister  från Kina. De deltog också aktivt dessa dagar för att få den rätta Borgward känslan.

Vi hann med ett besök på Mercedesfabriken i Bremen/ Sebaldsbrück, inom området där den gamla Borgwardfabriken finns.

Steve och Barbara Borgward fans från San Francisco mötte vi ute på Waterfront och de åkte med i vår Borgward P100 till fabriken i Sebaldsbrück

Efter en veckas resande så är vi alla åter hemma, eller som vi nu säger att ”Borgward is back” at home.

 

Claes Jägevall

Svenska Borgward klubben

 

Bilder Per Anders och jag  på torget i Bremen framför rådhuset och Rolands statyn.

Per Anders  bil Borgward Isabella coupe-61

Claes bil  Borgward P100-61

DSC_0314DSC_0235DSC_0341DSC_0273DSC_0248DSC_0238

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.