Inbjudan till 40-års jubileum

Svenska Borgward Klubbens bjuder in till 40: årsjubileum i

Brunsbo Biskopsgård Gästgiveri och Hotell/ Skara

31 maj – 2 juni 2019

 

borgward_40y

Brunsbo, eller Brunnsbo, är en biskopsgård vid Skara, i Skånings-Åsaka socken, Skara kommun. Gården är belägen 3 km öster om Skara tätort. Den hette ursprungligen Bryniulfsboda efter biskop Brynolf (II) Karlsson i Skara stift, som inköpte gården i början av 1400-talet, och gjorde den till biskopsgård för stiftet. Efter Magnus Haraldssons flykt 1529 indrogs egendomen till kronan, men gjordes 1577 på nytt till biskopssäte. Carl von Linné besökte biskop Daniel Juslenius under sin Västgötaresa den 26 juni 1746, då han kom till biskopsgården Brunsbo. I sin resejournal skrev Linné: ”Brunsbo, biskopens säte låg en kvart ifrån Skara; här sökte jag att rekommendera historiam naturalem hos herr biskopen doktor Juslenius att för den studerande ungdomen läsas. ”Hjalmar Danell var med sin familj den siste Skarabiskopen som bodde på Brunsbo. Efter det att han 1935 blivit emeritus beslöts att biskopen hädanefter skulle bo inne i Skara och en ny biskopsgård uppfördes vid Malmgatan. Idag är gården omgjord till gästgiveri och konferensanläggning. www.brunsbo.se

Ett par hållpunkter, detaljerat program presenteras i nästa Borgward Nytt och på hemsidan.

Fredag 31 maj. Vi ankommer mellan kl 15- 16  där kaffe och en nygräddad våffla väntar på oss, vid 19- tiden på fredagskvällen samlas vi vid grillen och njuter av att träffas och prata igen och av försommaren.

Lördag  1 juni. Vi gör en rundresa runt Hornborgasjön där historiska vingslag kommer att möta oss, vi får uppleva en rofylld natur med ofantligt många fågelarter en liten konstrunda tror jag att vi även kan hinna med, innan vi avslutar rundturen på ett bilmuseum, tyvärr inget Borgward museum!!! Under lördagen har vi även ätit lunch någon stans vid Hornborgasjön. Väl  vid Brunsbo igen välkomnas vi med fruktpunsch på terrassen. På kvällen sedvanlig 3-rätters meny, lotteri mm.

Söndag 2 juni. Årsmöte och avslutning av jubileet.

Bokning

Du kan redan nu boka ditt boende inkl mat på  – Brunsbo Biskopsgård Gästgiveri Hotell    (+46) 0511 177 10 eller info@brunsbo.se ange koden ”Borgwardklubben”.

I år har vi två paketpris

  1. Mat och logi i dubbelrum med hotellstandard i Biskopsgården             
    • 1910 kr/person
  2. Mat och logi i dubbelrum, 2 rums lägenhet med kök, där man delar badrum och toalett med ett angränsande dubbelrum
    • 1630 kr/person

      Enkelrumstillägg: 280 kr

Anmälan

Anmälan om ditt deltagande till vårt jubileum, meddelar du till

Claes Jägevall 0767-987416 eller till ewa@jagevall.se  

Anmälningsavgift, betalas på plats: 100 kr/bil

Hoppas att vi blir många som vill fira vår klubbs jubileum. Boka redan nu in i din almanacka att den 31 maj – 2 juni 2019 bär det iväg till träff och fest i Brunsbo utanför Skara.

 

Välkomna !

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.