Svenska Borgward klubben firade 40 årsjubileum i Skara.

Borgward 40 år

Tittar man tillbaka på de gångna 40 åren så är det en långt och innehålls rikt liv  vår klubb har fört. Vi har träffats många gånger och flera medlemmar nästan alla år. Många bilar har förvandlats från skrot till den finna pärlor, ett antal bilar har vårdats väl av sina ägare som än i dag är i ett fint originalskick. Trots ”Miljöpelles” framfart runt skogar och ladugårdar finns det många bilar som väntar på en ny ägare för att väckas till liv och en dag komma ut på vägarna, för att beundras.

Under denna tid har vi i Svenska Borgward klubben varit på träffar runt om i Europa, framför allt de tyska träffarna, senast var Ewa och jag i Hamburg med Ewas coupé.

Träffarna har också samlat många deltagare från andra länder. Framför allt tyskar har varit flitiga genom åren, de kommer troget år efter år. I början hade vi även flera danskar på besök men även norrmän. När klubben firade sitt 10 års jubileum kunde vi räkna in tre bilar som kört den långa vägen från Österrike. Detta förpliktigade ju oss svenskar att även vi ta den stora utmaningen och resa till Österrike, vi var två Isabella 57 och en Borgward P100 i Steyer.

Årets träff i Skara samlade 22 bilar varav en Hansa 1100 – 37 och en B 1500 – 53 lastbil två P100-60-61.

Övriga var en palett av Isabellor av olika årsmodeller, färger och utförande, titta på bilderna och njut.

Svenska Borgward klubben möttes i Brunsbo Biskopsgård Gästgiveri och hotell i Skara. Vi hade abonnerat hela anläggningen så vad man än tittade så var det Borgward byggda bilar på hela inner gården. Fredagen började med nygräddad våffla vid ankomsten, den var uppskattad då kön ringlade sig lång. Detta följdes av sedvanlig grillafton med flera olika sorters kött, sallader, såser och potatis.

Lördag startade vi med frukost och därefter avresa ut i den Skaraborgska bygden. Resan gick först över smala väger för att landa hos Inge Andersson Opel Museum i Norra Ljundby. Inge har nordens största samling av just Opel.

 Lunchuppehållet var bokat på Ateljé Löfwing i Broddetorp. Här gavs det möjlighet att även fördjupa sig i konst. Göran Löfwing målar djur i alla situationer, det är bara så fantastiskt, man känner djurets rörelse i varje tavla. När alla var mätta och nöjda gick färden vidare runt Hornborgasjön.

Vi skulle titta på tranor kanske, nej det var alldeles för sent, men vi stannade till och visade var tranorna är på våren, i år var det 27.300 tranor här!!! Det har ökat med flera tusen årligen.

Vi var åter på Brunsbo Biskopsgård och under kvällen bjöds på tre rättes meny, och vårt lotteri stod för underhållningen. Till sist korades en segrare i vår frågetävling, 10 pokaler fick sina ägare under kvällen. Gaham Mander från England fick en pokal för längst ifrån kommen.

Söndag njöt vi alla av en frukost som följdes av  Svenska Borgward klubbens   årsmötet. Valberedningen hade arbetat väl, det blev omval, å alla poster.

Det blev åter tid att styra mot hemorten efter mycket Borgward prat och trevligt återseende i Skara.

Claes
Ordförande

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.