Forum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Topic: Argentinska kolvar
Guest
Member
Posts: 34

Reputation: 0
Argentinska kolvar
on: November 9, 2011, 17:46

Hej

Var o surfade lite på Google-bilder o såg Borgwardkolvar, när jag sen såg att de härstammade från en Argentinsk sida blev jag nyfiken. Skrev till dom o kom överens om att beställa en sats kolvar i +0,5 mm. Klara inom 30 dagar sa han, Gustavo som sålde dom. Efter ca 3 månader kom beskedet att kolvarna nu fanns för avsändning. Skickade iväg 310 dollar via Western Union, vilket täckte även frakten. När jag stött på efter 2,5 veckor så postade han även paketet.

Kolvarna överraskar i hur bra jag tycker de ser ut o verkar vara. Man var ju rädd att det skulle vara nåt som kunde vara gjutet i ett hål i jordgolvet, men de ger ett OK intryck, är fina kopior av Mahlekoven. Väger ca 20 gram mer o varierar bara två gram inbördes. Plåtinläggen saknas o rek spel är uppgett till 0,05 – 0,06 mm, men mindre än halva priset mot mahle. Jag har skrivit till Gustavo o frågat om han vill ha fler såna order, om jag ska tipsa andra här i Sverige men har inte fått svar. Ska testa igen.

Har kollat , det kostade totalt 2430 kr. med frakt o allt, (ingen verksamhet från tullen)


Detta är säljaren, Gustavo Meli. TodoMotorCo repuestos [todomotorco@hotmail.com]


Hej igen


Har nu mätt lite på mantelytan. Kolvarna är betydligt mer koniska än original, är ca .1 mm under nominellt mått just under kolvringarna medan de är .05 under längs ned. Man bör nog hinna med att köra lite med dom innan man kan uttala sej om det varit en bra affär att köpa dom!


/Lars


/Lars


Guest
Member
Posts: 46

Reputation: 0
Re: Argentinska kolvar
on: November 14, 2011, 17:51

Verkar intressant, jag har flera som frågar efter kolvar till vettigt pris! Har också varit inne på att ta någon modern bils kolvar, har bl.a hört att någon Audikolv skulle vara med rätt dimension eller skulle gå att enkelt maskinbearbeta, något som någon kan ge mera upplysningar kring?


Hälsn. Lars K


Guest
Member
Posts: 34

Reputation: 0
Re: Argentinska kolvar
on: November 14, 2011, 18:52

Golf

Jag tittade lite på Golfkolvar men de är 79,5 mm vilket är lite väl saftigt 2,25 mm på radien, sen är dom för låga samt mycket tyngre än borgwardkolven. Det kommer nog att dröja innan jag har erfareheter från dom Argentinska, sen om man ska köra ett antal mil oxå, så tar det ju ännu längre. Det är ju förstås intressant om det funnes nån modern kolv som kan funka…

/Lars


Guest
Member
Posts: 34

Reputation: 0
Re: Argentinska kolvar
on: December 18, 2011, 06:39

Tror jag ska försöka göra lite värningsförsök på kolvarna, o kolla vad ddet blir för diametrar när det är upphettat från kolvtoppens håll, eventuellt justerar jag dom till nåt i stil med 0,4 mm överdiameter.

/Lars


Guest
Member
Posts: 1

Reputation: 0
Re: Argentinska kolvar
on: March 6, 2012, 20:00

Hör kanske inte hit men ifall det är av intresse: Har letat efter ny kolv till min Olympia båtmotor som härstammar från tidigt 50-tal. Utgående från den nuvarande kolvens diameter (74,5-75,0 mm) samt kolvringsspårens antal och dimensioner kom jag till min förvåning fram till att kolven har samma mått som Hansa 230GL och Hansa 1500, Isabella. Kolven har dock ett relativt modernt snitt med bl.a. en slits i sidan som jag inte har sett hos andra gamla båtmotorkolvar. Förmodar därför att den ursprungliga kolven i något skede har blivit utbytt och att den nuvarande härrör från någon modernare motor. Har inte lyckats hitta uppgift om Isbellas kolvtappsdimensioner. I mitt fall är diametern 22 mm.


Guest
Member
Posts: 34

Reputation: 0
Re: Argentinska kolvar
on: March 10, 2012, 08:09

Det finns gamla priatkovar till Isabella, Norska med märket OK?. Fanns tillgängliga under slutet av 70-talet och under 80-talet. Jag har såna i ett par borrade motorer. Dom har en slits på ena sidan av manteln. Den allmäna uppfattningen om dom var nog att de inte höll riktgt lika länge som original Mahle.


/Lars


Pages: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Page loaded in: 0.044 seconds.