Årsträff 2018

Årsträff 2018

Borgward

Det var två kvinnor som stal showen – Merkel och sensuella Isabella –
Reklamtidningen ” Äntligen ” oktober 2017 kom med posten i veckan, med ett överraskande trevligt reportage från bilutställningen i Frankfurt och det värmde ju ett Borgwardhjärta !!!

IMG_2535

 

Svenska Borgward Klubben 2017

Svenska Borgward klubben träffades i Vänersborg /Vargön för att fira klubbens 38 årsträff.

Vi hade bestämt oss för att vara på Ronnums Herrgård i år. Det var en fantastisk anläggning med mycket plats för våra bilar och ett bra bemötande.

Att kvällen, middag var helt superb är ju ett plus. Vi hade vårt stora lotteri som underhöll oss många timmar jag tror att alla vann något från ett

digert prisbord som alltid skänks av medlemmarna !!

Vi är fascinerade av vad Carl FW Borgward konstruerade, men en tur till SAAB-museet var ju ett måste. Här mötte en kunnig guida upp och berättade om SAAB.

Vi åt en härlig Cesars-sallad i restaurangen och kände att nu var vi redo för en promenad till fallen, Trollhättan har ju detta som attraktion att visa hur de släpper på vattnet

från överasta fallet. Det fängslade en stor publik när vattnet forsade ner under bron.

Hemma igen i Ronnum så var det ”Benzin Gespäch” och frågesport. Ewa och jag hade sammanställt frågor på temat – Borgward gruppen!!

Det fick tänka till lite  extra kring frågorna , vi hade gjort dem ”svår googlade”.

Kvällen kom och vår middagen serverades. Vi satt i den ena matsalen i Ronnum och  i den andra pågick en bröllopsfest.

När lotteriet var klart hade klockan blivit sen kväll och förberedelserna inför årsmötet gjordes.

 

Söndag klockan 10.00 samlades vi i Ättestupan, så var namnet på vårt konferensrum  där vi hade Årsmötet.

Årsmötet gick på omval på samtliga poster. Jag tackar extra för förtroendet att leda SBK ytterligare ett är.

Nästa årsträff är inte spikad med det ”hördes” lite åt Stockholms hållet.

 

Borgward hälsningar

Claes Jägevall

Ordförande

 

DSC_0893 DSC_0895 DSC_0896 DSC_0897 DSC_0898 DSC_0901 DSC_0903 DSC_0904 DSC_0905 DSC_0912 DSC_0925 DSC_0928 DSC_0931 DSC_0932 DSC_0934

Svenska Borgward Klubbens årsträff den 26- 28 maj 2017 Ronnums Herrgård, Vänersborg/ Vargön

bild

Svenska Borgward Klubben bjuder in till årsträff i Västsverige. Vi träffas på Ronnums Herrgård, www.ronnum.se där vi upplever en härlig herrgårdmiljö med våra bilar i trädgården.

Vi ansluter oss alla under fredags eftermiddag på Herrgården för att på kvällen samlas till en grillbuffé denna majkväll.

SCM med guidad tur är vårt utflyktsmål på lördagen som ligger i Trollhättan, och här äter vi också vår lunch, på kvällen sedvanlig 3-rätters middag, lotteri mm 

Söndag, årsmöte och avslutning.

Bokning kan redan nu ske direkt till Ronnums Herrgård, 0521-26 00 00 ange Svenska Borgward Klubben, paketpris 1 750 SEK.

Anmälan om deltagande till Claes Jägevall, 0767-98 74 16 eller ewa@jagevall.se. Detaljerat program kommer att presenteras i nästa nummer av Borgward Nytt.

Boka nu den 26- 28 maj 2017 i Din almanacka för att delta i Svenska Borgward Klubbens årsträff 2017 på denna historiska mark för oss.

Välkomna!

Borgward world meeting Bremen 2016

Hej,

Så har vi varit i Bremen Per Anders, Isabella Henriksson Ewa och Claes Jägevall. Totalt var vi sex bilar, Dalarna, Uppland och Skåne

Det har varit en  fantastisk upplevelse att deltaga  med de andra 400 Borgward byggda bilarna i Bremen Waterfront. Nu utvidgas även Borgward med tre stycken nya Prototyper av Borgward BX7, totalt finns det åtta stycken som testas i Tyskland.

Vi tog båten till Kiel från Göteborg och körde minder vägar genom  byar och städer norr om Hamburg. En upplevelse var att åka färja på Elbe.

Vi var i Bremen hela Kristihimmelfärdshelgen och deltog i trevliga arrangemang tillsammans med Christian Borgward som är visionär  i ” Borgward is back”.

Lördag kväll var en stor fest kväll med tal från Monica Borgward. Hela nuvarande familjen Borgward var representerad vi fler bord framför oss. Tvärsöver dansgolvet satt flertalet journalister  från Kina. De deltog också aktivt dessa dagar för att få den rätta Borgward känslan.

Vi hann med ett besök på Mercedesfabriken i Bremen/ Sebaldsbrück, inom området där den gamla Borgwardfabriken finns.

Steve och Barbara Borgward fans från San Francisco mötte vi ute på Waterfront och de åkte med i vår Borgward P100 till fabriken i Sebaldsbrück

Efter en veckas resande så är vi alla åter hemma, eller som vi nu säger att ”Borgward is back” at home.

 

Claes Jägevall

Svenska Borgward klubben

 

Bilder Per Anders och jag  på torget i Bremen framför rådhuset och Rolands statyn.

Per Anders  bil Borgward Isabella coupe-61

Claes bil  Borgward P100-61

DSC_0314DSC_0235DSC_0341DSC_0273DSC_0248DSC_0238

Årsmöte

Välkomna till vårt årsmöte i Svenska Borgward Klubben den 6 juni 2016 , Sveriges Nationaldag.

 

 

Vi har valt ett annat upplägg i år för vårt årsmöte eftersom det just i år är en världssammakomst i Bremen den 5 – 8 maj. 

Det är 125 års sedan vår geniala konstuktur och ägare   Carl FW Borgward föddes

Titta gärna på hemsidan   www.borgward-world-meeting.com

 

Vi har valt att träffas på  den Motorhistoriska Dagen den 6 juni.  Detta har blivit en dag då alla som kan och har möjlighet att vara ute med sina gammel-bilar och visa  upp dem för allmänheten.

Denna dag firas enligt tradition det fordonshistoriska kulturarvet genom träffar, över hela landet.

MHRF är initiativtagare till denna dag så det är ju en riktig helgdag för oss.

 

Det känns ju extra roligt att vi kan fira nationaldagen på detta fina sett också och hedra vårt land Sverige i det finaste vi kan köra.

 

Du är välkommen till vårt årsmöte på Motell Vätternleden, mellan Gränna och Jönköping (avfart nr 102 på E4:an).

Vi startar kl 12:00 med en gemensam lunch som klubben bjuder medlemmar på, därefter genomförs årsmötet enligt dagordning som finns i Borgward-Nytt nummer 118.

 

Varmt välkomna till Svenska Borgward klubbens årsmöte 2016.

 

Claes Jägevall

Ordf.

claes@jagevall.se

Halmstad Sport Car Event 2015

Halmstad Sport Car Event 2015  här ifrån har vi fått dessa trevliga bilder på Ronny Nilssons Borgward Isabella Coupé 1961.

Ronny tävlade med sin nylackerade Coupé i GT klassen och tog hem första priset.  Vi ser Ronny stolt svinga pokalen.

Bossebildoktorn var på plats och kommenterade Isabella Coupen också.

Vi ser en gemytlig Ronny med bucklan på motorhuven. En Jaguar, MG och Volkswagen Karmann Ghia flankerar Ronny på fotot.

      IMG_3898 IMG_3899 IMG_3900 IMG_3904 IMG_3916 IMG_3917 IMG_3919

ARGE Borgward-Welt-Treffen 2016

http://www.borgward-world-meeting.com/

Ronneby

Årets träff utanför vår egen i Karlstad skulle bli Ronneby brunn.

Ewa och jag hade bestämt oss tidigt att anmäla oss till Ronneby. Vi skickade in fotot på Lloyd bussen en LT600-56 årsmodell. Vi fick uppgifter att vi skulle deltaga i Concours de Charm. Resan ner till Ronneby gick över Stockaryd där Per Anders Henriksson och Isabella Henriksson med” Boy friend” Jerry. Det blev ett Pitt stop i Stockaryd. Allt kontrollerades och så gick färden vidare ner mot Ronneby.

Lunch uppehåll i Tingsryd och sedan vidare över Sibirisk grusväg ,ja det blev något fel vi hamnade på ett vägbygge det var bara några  mil, att vända var inte möjligt.

Väl framme i Ronneby var det tvättning av Buss och Isabellor. Bussen ställdes upp på en bevakad parkering för att var på plats tidigt på lördags morgon.

Lördag Ewa och jag var uppklädda till rätt årsmodell 1956. Bussen lastad med möbler från Tibro. Vi var ett möbelhandlarpar som var ute på affärsresa!!

Bussen ställde upp i cirkel för Concours de Charm där var Jaguar,  REO, Volkswagen, Volvo några Amerikanare.

Vi presenterade Bussen på podiet  till mångas förtjusning, det var ju ingen lyx buss utan en Lloyd 600 LT-56.

Prisutdelningen var spännande, vi fick pris för originellaste bil, trodde då att det var väl vårt pris!! När första priset skulle delas ut drog confrensien på varifrån bilen kom ,det var en tysk, den kommer från Bremen!!! Då var allt klart. Vi fick hämta seger pokalen. Hela träffen i Ronneby var trevligt upplagd och vi hade en härlig middag på kvällen.

Vi reste hem med ett roligt minne rikare, vi hade bussen på släp, upp och ner hade tagit för lång tid att knata hem till Tibro med 65 kmh.

Härliga Lloyd minnen

Claes

ronnby 215 Ronnby 2015 ronneby 215 

Internationell årsträff 15-17 Maj 2015!

Svenska Borgward Klubben 36:e internationella årsträff den 15- 17 maj 2015

Hjärtligt välkomna till Karlstad , som ligger norr om Värnen utmed E 18. Vi uppskattar om man klär upp sig i tidstypiska kläder som passar till bilens årsmodell och karaktär. Det ger ju en extra glans över träffen. Vi kommer att ha Scandic Klarälven som ”högkvarter” för träffen när vi förhoppningsvis får njuta av ”Sola i Karlstad”.

Rum bokas direkt hos Scandic Klarälven genom att uppge bokningsnummret 45297736, sista anmälningsdagen 17:e april 2015, telefonnummer 054-7764500, mailadr. klaralven@scandichotels.com.

Preliminärt pris 635 SEK/ person för kaffe o bulle vid ankomsten på fredag, grillbuffé fredag kväll. Efter lördagens utflykt vid ankomsten till hotellet serveras kaffe med muffins samt en 3-rätters meny på lördagskvällen.

Dubbelrum kostar 990 SEK per natt, enkelrum kostar 890 SEK per person o natt inkl frukost.

Mer detaljerat program presenteras i Borgward Nytt 115

För att planera träffen vill vi som värdpar också ha en anmälan från er där ni uppger medlemmsnummer, namn och antal deltagare samt typ av bil ni kommer till Karlstad med.

Hjärtligt Välkomna till Karlstad önskar värdparet

Gun o Åke Magnusson
medlemsnr 352
054-159914
gun.magnusson..@telia.com

 

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.